Digitális hittanóra

Hatodikos gyerekek imádságai járvány idején.

Egy hittantanár a hatodikos hittanosainak azt a házi feladatot adta – immár távoktatáson keresztül –, hogy vonuljanak el egy nyugodt helyre, csendesedjenek el, és imádkozzanak. Vigyék magukkal a hittanfüzetüket és egy tollat, de a telefonjukat ne. Írják le az imádságukat, majd fotózzák le, és küldjék el neki. Elmagyarázta nekik azt is, hogy ne álljanak fel öt perc múlva azzal, hogy készen vannak. Hagyjanak maguknak időt, hogy meghallják a szívük szavát, és Istent is. Most ezek közül a gyermeki imák közül osztunk meg néhányat a gyerekek és szüleik beleegyezésével.


Mennyei Atyánk!
Kérlek, add, hogy egészségesen átvészeljük ezt a járványt, és hogy sikerüljön minél előbb megfékezni, hogy visszamehessünk az iskolába és találkozhassunk barátainkkal, osztálytársainkkal, tanárainkkal. Köszönöm, hogy még mindig egészséges lehetek a családtagjaimmal együtt. Add, hogy az új tanítási rendszer helyreálljon, és ugyanolyan jól működjön, mint az eredeti. Kérlek, segíts tanárainknak, szüleinknek és nekünk is abban, hogy minél jobban menjen a tanítás, tanulás, és ha kell, a segítés is. Kérlek, segíts nagyszüleinknek, dédszüleinknek egészségesnek maradni. Köszönöm, hogy megadtad azokat az eszközöket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy ilyen helyzetben is tanulhassunk, láthassuk barátainkat, szeretteinket. Köszönöm, hogy tartod bennünk a hitet, hogy nem veszett el a remény, és hogy vagy nekünk. Ámen.
(Déva)

 

Drága Istenem!
Ebben a nehéz helyzetben hálát adok, hogy a családtagjaim, a környezetem és én is egészségesek vagyunk. Hálát adok, hogy süt a nap, mert ettől jobb a kedvünk. Hála neked, hogy van otthonunk, ahova visszavonulhatunk a járvány elől, és hála neked, hogy nem éhezünk.

Köszönöm, hogy vannak barátaim, és hogy tudom velük tartani a kapcsolatot interneten, köszönöm, hogy van egy osztályközösségem, ahova tartozhatok. Kérlek, Istenem, vigyázz a barátaimra, osztálytársaimra és azok családjára is.

Hálát adok, hogy ebben az össze-vissza időszakban vigyáztál nagytatámra, és nem lett semmi komoly baja.

Különösen kérlek, hogy vigyázz az öregekre, hogy ne kapják el a vírust. Istenem, kérlek, segítsd meg anyát és apát, hogy a nehéz időszakban is tudjanak pénzt  keresni, mert egyiküknek sem biztos a munkája.

Kérlek, adj erőt, egészséget és kitartást minden embernek.(Kincső)

 

Kérlek, Istenem segíts nekem és mindenki másnak abban, hogy elmúljon a koronavírus, és újra a  megszokott rend szerint élhessünk. És köszönöm Istenem, hogy „behoztad” az életünkbe a koronavírust, mert így én és a többi ember is megtanuljuk az összetartást. És nagyon remélem, többször nem kell nekünk ezt megtanítanod. Köszönöm, Istenem, hogy meghallgattál. ÁMEN.
(Nóri)

 

Köszönöm, Istenem, hogy ilyen jó közösségbe raktál, és hogy még élnek a nagyszüleim. Köszönöm, hogy most a nehézségekben is segítesz.

Kérlek, hogy segíts továbbra is! Gondolom, ez az egész koronavírus sem véletlen. Kérlek, segíts mindenkinek, hogy otthon maradjanak, és ne legyen az, hogy „nekem aztán senki sem mondja meg, hogy én mit csináljak”.

Kérlek, segíts az időseknek, hogy ne kapják el a vírust. Most nagy szükség lenne a segítségedre. Most mindenki vásárol, mint az őrült, és nem akarom azt, hogy olyan nagy baj legyen, mert mindenki türelmetlen, figyelmetlen a társaival szemben. Aggódom a szüleimért, főleg anyukámért, mert neki még kell járni dolgozni. Vigyázz rá, kérlek, mikor úton van. Kérlek, Istenem, segíts abban, hogy ne legyek engedetlen, ne feleseljek, legyek türelmes.

Kérünk Téged, hogy ez a járvány hamar elmúljon, a számok csökkenjenek, újra minden a régi lehessen! ÁMEN
(Zsombor)

Drága Istenem!
Ez az időszak nagyon nehéz, érzem, hogy kétségbe vagyok esve, és anyáék nem mondják, de tudom, hogy ők is. Adj nekünk erőt ehhez az időszakhoz, légy szíves, és segíts nekünk megérteni, hogy ezt miért hoztad ránk! Így sokkal többet lehetek a családommal, amit köszönök neked. Nagyon kérlek, védj meg minket ettől a bajtól mindenkor. Segíts a tanároknak ezt végigcsinálni, mert miattunk teszik ezt, amit nagyon köszönünk nekik. Védd meg, légy szíves, a kicsi unokahúgomat és a nagyszüleimet, a hiányukat nem tudnám elviselni. Azt köszönöm Neked, hogy Puszedli ott van Veled, így őt már nem érinti ez a dolog. Korábban fájt, hogy elment, de a segítségeddel rájöttem, hogy neki sokkal jobb veled. Néha olyan jó lenne a közeledben lenni. Látni. Szükségem van Rád! Köszönöm Istenem, hogy meghallgattál. Ámen.
(Zsófi)

 

Kérlek Téged, drága Mennyei Atyám, hogy segíts meg minket ebben a nehéz időszakban!

Köszönöm, hogy eddig az egész családomra és baráti körömre vigyáztál, kérlek, ez maradjon így. És szeretném megköszönni, hogy így vigyázol a kis öcsimre, Danira. Szeretném azt mondani Neked, drága jó Atyám, hogy védd meg féltő kezeiddel a szeretteimet, és ez a vírus az én gyönyörű családomat ne szakítsa szét. Maradjunk ilyen nagycsalád, mint most vagyunk. Remélem ez így lesz. Ámen!
(Panka)

 

Kedves Istenünk!
Köszönöm, hogy itt lehetek a családommal és egészséges környezetben élhetek! Köszönöm, hogy lehet étel az asztalunkon, és hogy lehet kertes házunk! Köszönöm, hogy lehetnek megértő és segítőkész barátaim! Köszönöm, hogy olyan osztályközösségnek lehetek a részese, ahol mindenki kedves mindenkivel, és mindenkit örömmel fogadnak. Köszönöm, hogy a tanáraim érthetően elmagyarázzák a tananyagot, és hogy a mostani járvány ellenére is tudunk normálisan tanulni. És kérlek, hogy ezt a vírust ne kapják el sokan. Kérlek, add, hogy akik haragban vannak, azok béküljenek ki. Drága Istenem, én nagyon sokat köszönhetek Neked. Megszülettem, és szerető családba kerültem. Lehet egy nővérem és egy bátyám, akiket nagyon szeretek. Mint minden családban, ebben is vannak konfliktusok, de azokat mindig megoldjuk. Köszönöm, hogy egészséges lehetek!
Ámen (Szófia)

 

Drága Uram!
Kérlek, segíts meg minket ebben a helyzetben és ebben a nehéz időben. Segítsd meg szüleimet, testvéremet, nagyszüleimet. Segíts meg minket a tanulásban és abban, hogy az elkövetkező időkben türelmesek legyünk. Köszönöm, Istenem, hogy adtál nekem egy féltő és jó családot. Tudom, hogy mi, emberek szörnyűek vagyunk, de kérlek, ne pusztíts el minket. De ha mégis el akarnál pusztítani, én most közbenjárok az emberiségért, hogy gondold meg magad. Értem, hogy miért akarnád elpusztítani, de a Te szereteted nagyobb. Úgyhogy szerintem te nem fogod mégsem elpusztítani a világot. Kérlek, hogy a távoktatásban is jó jegyeket szerezzünk. Köszönöm, hogy te mindig megbocsátasz és szeretsz! Köszönök mindent! ÁMEN
(Luca)

 

Drága Mennyei Atyánk!
Adj nekem erőt és békességet terelgetni ezeket a Gyermekeket. Tarts meg minket, családjainkat, közösségeinket. Vigyázz reánk. Légy velünk. Ámen
(Kornélia, a 6.A osztályfőnöke, hittantanár, Lónyay)