Egy csésze egészség

Egy csésze egészség címmel elindította podcast adásait a Bethesda Gyermekkórház, ez első beszélgetésben olyan égető problémát feszegetnek, mint az ADHD, a figyelemzavar és a kütyühasználat.

„Bárcsak meghívhatnánk mindenkit egy csésze teára és válaszolhatnánk minden felmerülő gyermekgyógyászati kérdésre!” – így szól a Bethesda podcast csatornaleírása a Spotify-on.

A podcastben Gundel Takács Gábor beszélget a kiválasztott szakemberekkel, ő maga nemcsak riporterként, de apaként is meri szembesíteni a leggyakoribb tévhitekkel, kérdésekkel a megszólaló bethesdás orvosokat, terapeutákat. Havonta jelentkeznek új részekkel a klasszikus podcast csatornákon, de videóként is elérhetőek a tartalmak a kórház Youtube-csatornáján, Insta- és Tiktok-oldalán.

„Rengeteg kérdést kapunk szülőktől a gyermekgyógyítás minden területéről napról napra, a szülők bizonytalanok, hiteles információra van szükségük, és hálásak minden megosztott információért. Azt tapasztaljuk, hogy sokkal tudatosabbak az egészségügyi információk megszerzésében, ha a gyerekükről van szó. Ezért indítottuk útjára az Egy csésze egészség podcastot, amely 20-25 percben dolgoz fel egy-egy olyan gyermekgyógyászati témát, amely a legtöbb kérdést veti fel a hétköznapokban. Az édesanyáknak kevés ideje van, egy-egy csésze kávé mellé készítettük tartalmainkat, cél volt, hogy tömören, érthetően, szellemesen beszéljünk a gyerekek egészségéről, betegségeiről. Miért pont podcast? Folyamatosan alkalmazkodnunk kell a tartalomfogyasztási szokásokhoz, a mai felgyorsult világban a podcast egyszerre jelent minőségi kikapcsolódást és a tájékozódás lehetőségét” – avat be Tamásné Bese Nóra, a kórház kommunikációs igazgatója.

Az első évadban olyan témákat dolgoznak fel, mint a figyelemzavar, a láz- és a sürgősségi osztályon megjelenő leggyakoribb betegségek, a szoptatás, csecsemők táplálása, annak zavarai, a gyerekkori mozgásfejlődés, a fájdalom és annak megküzdési módszerei, valamint az égésprevenció, mint a kórház kiemelt szakterülete.

„Nem volt kérdés, hogy részt veszek ebben a sorozatban: egy szülő, akinek egészségesek a gyermekei, csak hálát adhat, és mindenben segít azoknak, akiknek küzdeniük kell ezért” válaszolta Gundel Takács Gábor a kérdésre, hogy miért is vállalta el a gyermekgyógyító műsor vezetését.

A Bethesda Gyermekkórház aktív kommunikációs, tartalomgyártó, edukatív tevékenysége családbarát szemléletükből fakad, a szülők segítése így nemcsak a kórházi ágy mellett valósul meg, hanem social, tartalommegosztó felületeiken is. Egészségértést fejlesztő, elhivatott munkájukkal több díjat nyertek már az elmúlt években.

A podcast adások az Alma Gyógyszertárak és a Bethesda Kórház Alapítvány támogatásával valósulnak meg.

Az adások itt és itt érhetők el.