Együtt a szolgálatban

Hitéleti képzések a Károli nagykőrösi képzési helyén – nyílt napra várják az érdeklődőket.

Tapasztaltad már a hittanoktatód, illetve egy-egy tanítód, tanárod órája után, milyen nagyszerűen és tartalmasan telt az idő a tudás megszerzése közben? Érezted, milyen jó hatással van nevelőid személyisége rád és az osztályodra? Kíváncsi vagy, hogyan adható tovább Isten Igéje a kisgyermekek és az ifjak számára, hogy vigasztalást, bátorítást kapjanak? A nagyszerű tábori emlékeid nyomán kedvet érzel magad is táborokat és gyülekezeti közösséget szervezni? Emlékszel a hittanoktatód, tanítód, óvónénid szeretetére? Ha szívesen a nyomukba szegődsz, vár a Károli Pedagógia Kara!


Itt lépésről lépésre megismerheted a hitéleti és pedagógus hivatások alapjait; miként lehet a gyermekek személyiségét, tehetségét kibontakoztatni, a hitük növekedését kísérni, fejleszteni bontakozó személyiségüket, a kisebbek számára mi módon lehet az óvodai napokat értékesen megtölteni és felfedeztetni velük a világot, vagy a még kisebbekről szívvel-lélekkel, szakértelemmel gondoskodni. 

Jelentkezz hozzánk, hogy teológiai ismereteket, a keresztyén nevelés művészetét és a pedagógia tudományos alapjait elsajátíthasd, s lehess a jövő nemzedékek formálójává! Hasznos és értékes útravalóval látunk el a hitéleti és pedagógus hivatások művelőjeként, szilárd értékrendet kínálva ehhez a Biblia iránymutatása szerint. 

Bátran vértezd fel, gazdagítsd magad ezen tudással és erkölcsi értékekkel, hogy kiváló nevelőként gyarapíthasd a rád bízott gyermekeket! Képzéseink során nagyszerű csapatban fedezheted fel és erősítheted meg a hitéleti és a pedagógus hivatásokhoz szükséges benned lévő kincseket, a szakmai és a személyes életedben is gyarapodhatsz hitben, lelki erőforrásokban, tudatosabbá válhatsz az érzelmi világ sokszínűségében és társas kapcsolataidban, a neveléshez szükséges készségekben és képességekben. Hittanoktatóként a teológia tudományában is elmélyülhetsz, és számos módszerrel megismerkedhetsz, amelyekkel a gyermekeknek megfelelő módon taníthatod Isten örömüzenetét. Kántorként szerteágazó missziói, művészi szolgálatot láthatsz el, nemcsak a hangszeres játékkal, hanem a kórus- és énekvezetéssel, s bátoríthatod, vigasztalhatod, építheted az egyház közösségét. Református közösségszervezőként vezetési, intézményirányítási, szervezési ismeretek birtokában az egyházi, illetve kulturális közéletben teljesedhetsz ki.

A képen személy, kültéri láthatóAutomatikusan generált leírás

A későbbi munkahelyválasztást és elhelyezkedést nagyban segíti, hogy a Kar alapképzési szakjai párhuzamosan is teljesíthetők, így pl. a hittanoktató, a kántor, a református közösségszervező szak mellett a tanító végzettség is megszerezhető. A megszerzett szakképesítés pedig tovább mélyíthető a vallástanár vagy a neveléstudomány mesterképzési szak elvégzésével. A szakmai ismeretek bővítésére, megerősítésére továbbképzéseink is lehetőséget nyújtanak. 

Szakjainkat nappali és levelező képzési renden hirdetjük meg.

Nyílt napunkon megnézheted a nagykőrösi kollégiumot, ahol kulturált környezetben, családias légkörben tanulhatsz és pihenhetsz. 

 

Regisztrálj és vegyél részt nyílt napunkon!

Nagykőrös: 2023. február 8. (szerda) 10:00 (2750 Nagykőrös, Hősök tere 5.)

Budapest: 2023. február 7. (kedd) 10:00 (1042 Budapest, Árpád út 161-163.)

Kecskemét: 2023. február 9. (csütörtök) 10.00 (6000 Kecskemét, Kaszap utca 6–14.)

 

Jelöld Karunkat az első helyen, hogy pályázhass ösztöndíjainkra!

 

Hitéleti képzéseink Nagykőrösön:

Kántor alapképzési szak (BA)

Református hittanoktató alapképzési szak (BA)

Református közösségszervező alapképzési szak (BA)

 

JELENTKEZÉS a Károli Gáspár Református Egyetem hitéleti képzéseire

http://www.kre.hu/hiteletifelveteli/index.php 

 

További alapképzéseink Nagykőrösön, Budapesten és Kecskeméten (részletes tájékoztató és jelentkezés a https://www.felvi.hu/ portálon):

Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak (BA)

Óvodapedagógus alapképzési szak (BA)

Tanító alapképzési szak (BA)

Közösségszervezés alapképzési szak (BA)

Mesterképzés:

Neveléstudomány MA

 

Legyél egyetemünk hallgatója! Találkozzunk a Pedagógiai Karon!

Téged is vár a KRE PK Hallgatói Önkormányzata!