Előzetes a Harangszó februári (2009/3.) számából

"Névadási szokásaink lassan, de jól érezhetően megváltoztak. Egyházi anyakönyveink tanúságai annak, hogy magyar református gyermekeink egyre különösebb nevekkel élnek és néznek a jövő felé- - írja a lap címoldalas anyagában Visky István.

Szintén a névadás kérdésével foglalkozik Szatmári-Gergely Kinga Henrietta, aki többek között arra keresi a választ: milyen kritérium, logika alapján választanak neveket a mai szülők.
"Nem pótolja egyetlen világi lap sem és nem helyettesíthető rádióval, tévével, internettel-. A huszadik évfolyamába lépett Harangszóról írja ezt Sándor Lajos, Felcseperedtünk című vezércikkében.
A lap beszámol az Egyházkerület újévi közéleti, egyházi fogadásáról, az egyházkerületi cigánymissziós központ kulturális estjéről, valamint Csűry István helyettes püspök tavaly év végi kanadai szolgálati útjáról.
Az aranyosmeggyesi református templom történetét Keresztúri Sándor Zsolt ismerteti. A Presbiter rovat ezúttal Kraftsik Mária várad-réti főgondnok portréját közli. Szerzője: Muhari István.
A Mozaik-oldalon Bereczki András a Magyarok Norvégiában című kötetet ismerteti, a Tallózó rovat a Híd című evangélikus magazin ezotériával foglalkozó lapszámát ismerteti. A Gondolatok rovatban a családról elmélkedik Makkay Botond.
A lap híroldala többek között arról tudósít, hogy megalakult a resicabányai református nőszövetség és Kemény Zsigmond-díjat kapott Vetési László.
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban. A lap internetes kiadása a http://harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.