Félidőnél a Kívánságlista

Még mintegy 1000 gyermek karácsonyi kívánsága várja, hogy valaki teljesítse.

Ahogy arról portálunkon is beszámoltunk, november elején hirdette meg Kívánságlista programját a Magyar Református Szeretetszolgálat, melyben idén 1358 nehéz körülmények között felnövő gyermek karácsonyi álmát gyűjtötte össze az alapítvány. A program félidejéhez érkezve még az ajándékok háromnegyede várja, hogy valóra váltsák őket.

Már a negyedik alkalommal hirdette meg Kívánságlista programját a Magyar Református Szeretetszolgálat, melyben rászoruló gyermekek konkrét karácsonyi kívánságait ismerhetik meg az adományozók, és kiválaszthatják, hogy kit szeretnének támogatni. Az igen népszerű karácsonyi program 2019-es elindulás óta több mint 5500 kisgyermek ünnepe válhatott már örömtelivé a kezdeményezésnek köszönhetően, és idén újabb 1358 kívánság valóra váltása a cél.

A kívánságokat összegyűjtő honlap november 2-án vált elérhetővé a támogatók számára, és a hónap végéig van lehetőség a kiválasztott ajándékok megvásárlására vagy a kívánság értékének az átutalására.

Az időfaktor kiemelten fontos tényező a programban, hiszen decemberben az ajándékoknak még el kell jutniuk a szülőkhöz. A Kívánságlista program különlegessége ugyanis, hogy nem a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai lepik meg a gyermekeket, hanem a szülők számára, titokban adják át azokat, hogy családon belül maradhasson az ajándékozás öröme.

A Kívánságlista félidejéhez érkezve eddig 334 ajándék lett lefoglalva, tehát a kívánságok egynegyede talált mostanáig gazdára. A többség – 203 felajánló – választotta azt a lehetőséget, hogy saját maga szeretné megvásárolni és eljuttatni a szeretetszolgálathoz az ajándékot, míg 131-en éltek az online bankkártyás fizetés lehetőségével. A kívánságok közül a könyvek már mind teljesítve lettek, emellett a játékok és ruhaneműk bizonyulnak a legnépszerűbbnek az adományozók körében, de utóbbi két kategóriából még számos kívánság közül lehet választani a honlapon, akárcsak sportszerek, cipők és kisebb elektronikai eszközök közül.

Az 1358 gyermek álmát összegyűjtő Kívánságlista megtalálható a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon, melyeket november 2. és november 30. között lehet teljesíteni az ajándékok megvásárlásával vagy az összeg felajánlásával.

Magyar Református Szeretetszolgálat