Fogjunk össze a Teremtés hetén!

A teremtett világ megőrzésében nagy szerepük van a helyi közösségeknek. Kis lépésnek tűnő cselekedeteink is sokat számíthatnak környezetünk védelmében. Az egyházi közösségek mintaadóként és értékközvetítőként különösen fontos szerepet játszanak ebben a folyamatban.

Hívjuk az egyházi közösségeket, hogy a Teremtés Hete alkalmából (2019. szeptember 29-e és október 6-a között) szervezzenek helyi teremtésvédelmi megmozdulásokat!

Előadás, családi nap, környezetjavító tevékenység, kirándulás egy közeli természetvédelmi területhez vagy más, a helyi közösség számára vonzó forma mind alkalmas lehet arra, hogy a környezet iránti nagyobb felelősségre ösztönözzön.
 
Szeretnénk arra buzdítani az egyházi közösségeket, hogy ezekben az akciókban működjenek együtt környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetekkel, ezáltal is szélesítve a teremtésvédelmi összefogást. Hiszen a mintaadás és értékközvetítés akkor a leghatékonyabb, ha közösen történik.
 
Bátorítunk mindenkit, hogy e szerveződő eseményeket, amint körvonalazódnak, jelezzétek nekünk. A regisztrált eseményeket megjelentetjük honlapunkon és Facebook-oldalunkon, így más
közösségeknek is ötletet, inspirációt adhattok, példát mutathattok. Nemcsak a cselekvés fontos, hanem az összefogás is, aminek egyik módja a kommunikáció: osszuk hát meg együtt annak hírét, ami jó történik közöttünk!
 
Támogatóink jóvoltából a helyi együttműködésen alapuló eseményeket – szükség szerint és korlátozott számban – kis összegű támogatással (20-70 ezer Ft) segíteni is tudjuk.
Háttéranyagok, ötletek elérhetőek a http://teremtesunnepe.hu oldalon.
 
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 13.
 
Jelentkezési űrlap ELÉRHETŐ ITT
 
További információ: Farkas István, Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, farkas.istvan@tff.hu, +36-70-340-8801
 
Az Oikosz – Közös házban élünk projektet a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, a Csalán Egyesület, a Károli Gáspár Református Egyetem Ökogyülekezeti Műhelye, a Magyarországi
Evangélikus Egyház Ararát Munkacsoportja és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat, az Európai Unió és az Agrárminisztérium Zöld Forrás programja támogatásával.