„Ha az is eljön” – a lehessen bármi versei a színpadon

JUHÁSZ ANNA IRODALMI SZALON #157.

Vendégek:
Hegedűs Gyöngyi költő, orvos
Balla Gergely zenész, dalszerző (Platon Karataev)
Visky András író, drámaíró, egyetemi tanár
Závada Péter költő, drámaíró

Hegedűs Gyöngyi költő, aki leginkább az intellektuális költészet elszánt és elhívott művelője – mondja róla Visky András –, 2022. májusában volt a Szalon vendége első verseskötete (a pont felett) kapcsán, áprilisban pedig visszatér: második kötete, a lehessen bármi „versbeszéde egyszerre epikus és elliptikus; ez az elbeszélő-kihagyó kettős hajlam pedig avantgárd módon merész szövegépítésben teljesedik ki, páratlanul sűrű, tömény, összetett retorikai textúrát eredményezve.” Hegedűs Gyöngyi vallja, „akik megalkotnak valamit – és nemcsak a művészek tesznek így –, az eredethez kapcsolódnak.” Az április 16-i esten a vendégek a lehessen bármi versei kapcsán vallanak szavakról, a versekről, amik a misztika sokféle hagyományával állnak drámai párbeszédben, az életről, a várakozásról, a gyászról, az elmúlásról, azaz az időről, az anyagról, a testről - és a lélekről.

Visky András a Kitelepítés, míg Závada Péter legutóbbi, A muréna mozgása című verseskötetét hozza, Balla Gergely – Hegedűs fia – a családi források és közös utak mellett a Platon Karataev útjáról, szövegeiről és a szabadsághoz, szakrális térhez és szemlélődéshez kapcsolódó zenei-irodalmi utakról mesél.

Irodalmi Szalon - Az irodalmi hagyomány jegyében létrejött közösség célja a kezdetektől, 2010-től a kortárs és hagyományos, klasszikus irodalom szerelmeseinek felolvasószínházzal, beszélgetéssel, zenével - közösségben létezni. A havonta megrendezendő összejövetelek Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser ötlete alapján és házigazdaságával valósulnak meg immár 14 éve.

Tartsatok velünk az Irodalmi Szalon márciusi estjén, a Hegyvidéki Kulturális Szalonban!
Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár

JEGY: https://www.jegy.hu/.../juhasz-anna-irodalmi-szalon-157...

Az Irodalmi Szalon 2024-es évada a Szerencsejáték Zrt. támogatásával valósul meg.