HIT Talk néven indít podcastot a Károli Egyetem

Idén a a „Hagyomány, Identitás, Történelem” – rövidítve: HIT – konferencia helyett pódium- és kerekasztal-beszélgetéseket szervez a Károli Gáspár Református Egyetem, amelyek felvételeit podcast formájában teszik közzé.

Sajnos a vírushelyzet miatt idén nem lesz lehetőségünk arra, hogy a „Hagyomány, Identitás, Történelem” – rövidítve: HIT – konferencia keretein belül októberben személyesen is találkozzunk. Ehelyett az elmaradt konferencia napján indítjuk útra „HIT Talk” pódium- és kerekasztal-beszélgetéseinket, amelyekkel két hetente jelentkezünk a református egyház- és művelődéstörténetet érintő érdekes témákkal. Maguk a beszélgetések előre felvett „podcast”-ok formájában hangoznak el és a későbbiek folyamán is elérhetőek lesznek online.
 
Első alkalommal, 2020. október 21-én, szerdán 16:00-17:30 között Kósa László professzor úrnak Ablonczy Bálinttal a magyar reformáció máig ható hatásait érintő beszélgetését adjuk közre. Az 50 perces beszélgetés meghallgatása után lehetőség nyílik a felvetett témákról szabadon beszélgetni is. Az alkalomhoz 16 órától az alábbi linken lehet csatlakozni:
 
Szintén örömmel közöljük, hogy az előző évi, HIT2019-es tanulmánykötetünk online megjelentetésére is a fentebbi időpontban kerül sor a KRE Egyház és Társadalom Kutatóintézet Reformáció Öröksége Műhelyének weboldalán, ahol már a HIT2018 teljes anyaga és „Reformátusok és Trianon” dokumentumfilm is elérhető: http://www.kre.hu/portal/index.php/kutatas/egyhaz-es-tarsadalom-kutatointezet/reformacio-oroksege-muhely.html
 
A HIT2019 két kötetben, később nyomtatásban is megjelenik.
 
dr. Lányi Gábor