Ismét lesz Református Zenei Fesztivál

Két év kihagyás után régi és új helyszíneken ismét megrendezik a Református Zenei Fesztivált a fővárosban május 27., péntek és 29., vasárnap között. Fáklyás felvonulás, térzene és késő esti zenés áhítat is szerepel a programban.

A Kálvin tér, a Ráday utca és a Bakáts tér mellett idén a Nagyvárad téri református templom és az Orczy kert is a háromnapos forgatag helyszínéül szolgál majd. „Ki kell mennünk az emberek közé! Nem csukhatjuk magunkra sem a templomajtót, sem a templomkert kapuját, hogy ne jöhessen be más. Itt élünk a társadalomban, meg kell mutatnunk magunkat, mindenki előtt vállalva a reformátusságunkat! Lehet persze egymás között is beszélgetni a hitünkről, hitvallást tenni, imádkozni. A gyülekezeti közösségen belül minden könnyebb. De az evangéliumot azoknak is el kell vinnünk, akik maguktól talán nem lennének rá kíváncsiak. Ez a fesztivál üzenete” – fogalmazott korábban a Parókia portál kérdésére Böszörményi Gergely, a fesztivál alapítója. A rendezvény szervezését ebben az évben a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány vállalta.

A XVII. Református Zenei Fesztivál tervezett programja:

 

 

Figyelem! A plakáton szereplő szombat este 18 órára tervezett zenés áhítat (Nagyvárad tér) elmarad!

Idén folytatódik a Református Énekek koncertsorozat is. A református énekeskönyvből merítő koncertet június 25-én rendezik a MÜPA-ban. Jegyek 2500 Ft-os, 3000 Ft-os, 3500 Ft-os, 4000 Ft-os, 4500 Ft-os és 5000 Ft-os áron kaphatók, rendelni egyelőre az rzf@reformatus.hu e-mail címen lehet, hamarosan a szervezők megnyitják az online jegyvásárlási felületet is.