Jótékonysági koncerttel egybekötött imádság és adománygyűjtés

A Károli Gáspár Református Egyetem adományalapot hoz létre, és egy Jótékonysági koncerttel egybekötött adománygyűjtést indít el, mellyel segíteni kívánja a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola hallgatóit, tanárait, mindazon rászoruló családokat, akiknek helyzete, megélhetése válságos, az ukrajnai háború miatt veszélybe került és ellehetetlenült.

Prof. Dr. Trócsányi László, a KRE rektora számára kiemelten fontos feladat, hogy az oktatás területén a Károli Gáspár Református Egyetem és a beregszászi magyar főiskola között a több éve fennálló és hagyományosan jól működő kapcsolat a szakmai és humán együttműködés tekintetében továbbra is fenntartható legyen.

A segítő szándékú élő kapcsolat a két intézmény vezetője között folyamatos és nyitott. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke Orosz Ildikó és rektora Csernicskó István beszámolója szerint a beregszászi főiskolán az oktatás jelenleg online formában történik, valamint számos oktató és hallgató családjával úton van a magyar határ felé.

A KRE Jótékonysági koncerttel egybekötött imádság és adománygyűjtés eseményének helyszínét a Pozsonyi úti Református Egyházközség lelkipásztora, Berkesi Gábor biztosítja.

A Jótékonysági koncert időpontja: 2022. március 5. 18 óra

A Jótékonysági koncert helyszíne: 1133 Budapest, Pozsonyi út 58.

Befejező áldást mond Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.

A koncerten közreműködik Kokas Dóra csellóművész és férje, az ukrán származású Maxin Rysanov nemzetközi hírű brácsaművész, akinek családja jelenleg is a háború sújtotta térségben, Kárpátalján él.

A KRE tájékoztatja mindazokat, akik a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola javára, az ott dolgozók és tanulók biztonsága és életkörülményeinek megsegítésére indított humanitárius adománygyűjtésben részt kívánnak venni, az akcióhoz csatlakozni kívánnak, hogy pénzadományaikat a megadott bankszámlaszámra küldve tehetik meg. Az egyetem a gyűjtésben a magánszemélyek és cégek támogatására egyaránt számít.

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-97955522

Nemzetközi formátumban, IBAN: HU19116000060000000097955522


Amennyiben a segítségnyújtást személyesen, a Jótékonysági koncert helyszínén kívánja megtenni, kérjük regisztráljon a jotekonysag@kre.hu email címen.