Küldetéssel élünk

„Fel kell fedeznünk az Istentől ihletett, az ő kegyelme által kapott ajándékainkat, rá kell találnunk a ránk bízott emberekre, a nekünk szánt utakra! Nem sodródhatunk, mert küldetésünk van. Felelősek vagyunk az igazság üzenetéért, amit megismertünk, és amit hirdetnünk kell.” Megjelent a Karakter magazin legfrissebb száma.

„Mindenkinek meg kell találnia a saját útját. Van, aki ehhez társra lelt, van, akinek meg kellett tanulnia elfogadni a származását vagy megállni a halál völgyében, és Istenbe kapaszkodva visszatalálni az életbe” – írja az idei első Karakter magazin előszavában Kerekes Monika, aki maga is interjút adott lapunknak férjével, Madarász Isti filmrendezővel együtt a házasság hete idei arcaként.

Pünkösdkor a Szentlélek kiáradását ünnepeljük. A Parókia portál válogatás magazinja, a Karakter legfrissebb számában olyan életutakat és közösségeket ismerhetnek meg, amelyek azt példázzák, napjainkban hogyan munkálkodik a Szentlélek más és karakterekben. Ahogy egyik kedves interjúalanyunk mondta: nem uniformizál, hanem segít mindenkinek azzá az emberré válnia, akinek Isten megálmodta őt. Krisztus karaktere azonban egyaránt tükröződik az irgalmas fizikatanár, a kísérletező kedvű bibliailogó-tervező fiatal, az engedelmes lelkipásztor vagy a jószívű Kálvin téri asszonyok életében.

Szüntelenül megújulni – hirdeti a reformáció, és hirdetik válogatott írásaink főszereplői is. Mit adott a reformátusság a magyar kultúrának? Mit ad a házasság férfinak és nőnek? Hogyan lehet egy majdnem kisiklott életútból felszabadult alkotói pálya? Milyen érzésekkel ül a hangszerek királynője mellé, aki művészi színvonalon képes megszólaltatni? – minderre választ kaphatnak, ha fellapozzák magazinunkat.

Pünkösdi lapszámunkban emlékezünk az idén elhunyt Cseri Kálmán lelkipásztorra, akit sokan a huszadik század legnagyobb hatású igehirdetőjeként tartanak számon. Olvashatnak továbbgondolásra késztető sorokat egy lelkész tollából, aki pályaelhagyó lelkésztársai helyzetét próbálja elemezni, de szól egyéni és közösségi felelősségünkről is. Megismerhetik, min ment keresztül egy aktívan szolgáló református gyülekezeti tag, akit megbélyegeztek származása miatt, mígnem Isten segítségével megbékélt önmagával.


A 80 oldalas kiadvány cikkeit Fekete Zsuzsa és Jakus Ágnes, a Dunamelléki Református Egyházkerület Parókia Sajtószolgálatának munkatársai írták. A beszélgetéseket jobbára a Parókia portál szerkesztőségvezetője, Füle Tamás fotói illusztrálják. A Karakter magazin pünkösdre megjelent ingyenes példányait megtalálják valamennyi dunamelléki gyülekezetben, és a budapesti Bibliás Könyvesboltban is, ahol 400 forintos áron megvásárolható.

Pünkösd idején emlékezzünk arra, hogy több mint kétezer éve Isten elküldte Szentlelkét, a Vigasztalót, aki képessé tesz bennünket a legfontosabb üzenet közvetítésére! Olvassuk együtt azokat, akik már megvigasztalódtak, vigaszt nyújtanak és világítanak az életükkel, és példájukat követve mi is kezdjük el, kezdjük újra vagy vigyük tovább életünk mennyei küldetését!

A Karakter magazin 2017/1. számába online is belelapozhat itt vagy a képre kattintva.

Képek: Füle Tamás