Lecsendesít

Az esztendő jeles napjai keretet adhatnak életünknek. Ebben a rendben kitüntetett helyen van az év vége, amely mindig egyfajta belső összegzést, lezárást, várakozást és újrakezdést jelent számomra. Tímár Sára népdalénekes zenés adventi gondolatai, 1. rész

„Feljött immár az a csillag, keljenek fel, kik alusznak...” – csendül fel gyönyörű Küküllő menti karácsonyi énekünkben ez a mondat. Nem véletlenül választottam ezt az éneket nemrégiben megjelent karácsonyi kislemezünk címadó dalának. Már első hallásra elemi erővel hatott rám a szöveg és a dallam. Pont azért szeretem annyira népdalainkat, mert egyszerű és tiszta üzeneteket hordoznak.

Az biztos, hogy az idei adventi készülődés teljesen más lesz, mint az eddigiek. Bár testben sokan elzárva, magányosan és félelemben érezhetik magukat, ez az időszak lehetőséget ad arra, hogy nagy belső utazásban vehessünk részt.

Végre kicsit lelassult körülöttünk minden. Ebből a lelassulásból megpróbálom én is a lehető legtöbbet megragadni. Azt élni meg, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy ismét a lényegesre, ismét a szeretetre figyelhessek.

Kívánom mindnyájunknak, hogy ebben az embert próbáló, nehéz időszakban az adventi hétvégéken valóban „felébredve”,  nyitott szívvel tudjunk lecsendesedni.

Feljött immár az a csillag
Zene: Szabó Dániel

Közreműködik:
Tímár Sára – ének
Hargitai-Halászi Lehel – furulya
Szabó Dániel – cimbalom
Bolya Mátyás – koboz
Fekete Márton – brácsa
Lelkes András – bőgő

A dalt lejjebb görgetve hallgathatja meg a Csatolt állományok felirat alatt.

Kapcsolódó cikkünk:
Belső csendre hangol
Feljött immár az a csillag címmel jelent meg Tímár Sára új karácsonyi kislemeze. A Junior Príma Díjas énekessel az ünnep és a néphagyomány összefonódásáról, a karácsonyi családi éneklésekről és az idei különös adventről beszélgettünk.

Borítókép: Hegedűs Gyöngyi
Portréfotó: Perger László

Csatolt állományok