Csatlakozz a matrózok segítőjének a Bárkába!

A Magyarországi Református Egyház nagyszabású gyermektáboroztatási programja folytatódik – Legyél az önkéntesünk! 

Álmokat válthatsz valóra, életeket változtathatsz meg, ha csatlakozol a Magyarországi Református Egyház Bárka tábor programjához. Egyben azt is megtapasztalhatod, hogy a TE segítséged milyen jelentős lehet abban, hogy nehéz sorsú gyermekek számára esélyt tudjunk kínálni a felzárkózásra. A Bárka tábor nem létezne elkötelezett önkéntesek nélkül. Minden mosoly, jó szó, energia és szenvedély, amit a Bárkának adsz többszörösen térül meg, több száz hátrányos helyzetű gyermeket juttatva esélyhez, lehetőséghez, célhoz, reményhez. 


A Magyarországi Református Egyház 2018-2021 között megvalósuló esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. A táborban évente több mint 1500 gyerek tölti a szünidejét, sokan az ország legelmaradottabb térségeiből és a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből érkezve. A Magyarországi Református Egyház önkéntesek nélkül nem tudná megvalósítani ezt a munkát. Ezért a tábor lebonyolításához olyan 18 és 35 év közötti vállalkozó kedvű fiatalokat keresünk, akik szívesen segítenek a tábor napi életének szervezésében, a táborozók tábori napjainak lebonyolításában ébresztőtől a takarodóig, az alapvető fizikai és lelki szükségletek ellátásában, a biztonságos, nyugodt és szeretetteljes légkör kialakításában. Nyíltszívű önkénteseket keresünk, aki ölel, támogat és felemel, mesél, meghallgat, játszik, sír, nevet és megnevettet.

Ennek a felemelő  küldetésnek a lebonyolítására 100 fő olyan önkéntes jelentkezését várjuk, akik gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban és/vagy táboroztatásban, cserkészfoglalkozások vezetésében, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, közös játékra, mesélésre, és részt tudnak venni a kötelező 4 napos tábori felkészítőn március 14-17. között, csütörtöktől vasárnapig.


Amit kérünk Tőled:

 • Gyermekfoglalkozások lebonyolításához kapcsolódó elhivatottságot és gyakorlati tapasztalatot.
 • Kötelező részvételt a felkészítő képzési napokon (2019. március 14-17.), mely a szerződéskötés és az alkalmazás elengedhetetlen feltétele.
 • Szilárd és gyermekközpontú értékrendet, a tábori szabályok elfogadását és támogatását.
 • Előnyt élvez az, aki tavaly már vett részt Bárka Táborban.
 • Előnyt élvez az, aki két turnusba jelentkezik, de a pihenőnap nélkül közvetlenül egymást követő időpontokra a tavalyi tapasztalatok alapján nem lehetséges jelentkezni, mivel a táborok nagyon fárasztóak.

Amit mi tudunk nyújtani Neked:

 • Szállás és étkezés térítésmentes biztosítását a képzési napokon és a vállalt turnusok teljes időtartamára.
 • Az ország legjobb szakembereivel dolgozhatsz együtt és egy elhivatott szakmai csapatnak lehetsz a tagja.
 • A projektben kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az önkéntesek munkájukat a lehető legjobban végezzék, amelynek érdekében folyamatos mentorálást és visszacsatolást nyújtunk.
 • Ezen felül a táborvezető által igazolt sikeres segítő tevékenység után igény esetén igazolást állítunk ki az elvégzett önkéntes tevékenységről.
 • A felsőoktatási képzéshez kapcsolódó szakmai gyakorlat, illetve a tanári képzésben résztvevő hallgatók számára a közösségi pedagógiai gyakorlat teljesítésére is van lehetőség a táboriönkéntesség keretén belül.
 • Hosszú távú szakmai együttműködést a projekt teljes időtartamára. Példaértékű önkénteseinket visszahívjuk a következő évben/években is foglalkoztatva, akár más szerepekkel is megkínálva.
 • A vállalt turnusok idejére egy jelképes,7.500 Ft/turnus, tiszteletdíjat.
 • Végtelen mennyiségű szeretetet és ölelést.


2019-es Bárka Tábor turnusidőpontjai:

1. turnus: 2019. június 3-8., Balatonfenyves

2. turnus: 2019. június 9-14., Balatonfenyves

3. turnus: 2019. június 17-22., Balatonszárszó

4. turnus: 2019. június 22-27., Balatonszárszó

5. turnus: 2019. július 22-27., Balatonfenyves

6. turnus: 2019. augusztus 5-10., Balatonfenyves

7. turnus: 2019. augusztus 11-16., Balatonszárszó

8. turnus: 2019. augusztus 19-24., Balatonfenyves

9. turnus: 2019. augusztus 25-30., Balatonfenyves


A kötelező felkészítő tréning időpontja 2019. március 14-17., helyszíne Szolnok-Tiszaliget, Turisztikai és Szabadidő Központ (5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány).


Ha elnyerte tetszésed a táboroztatási programunk, azonosulni tudsz a céljainkkal és érzel magadban elhivatottságot, csatlakozza csapatunkhoz, légy a programunk önkéntese! Ehhez nem kell mást tenned, mint kitöltened az online jelentkezési lapunkat 2019. február 24. éjfélig.

A jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok értékelése alapján történik (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció), amelyről visszajelzést 2019. március 5-ig emailben küldünk. A jelentkezéseket a 4 napos felkészítő tréninggel véglegesítjük, amelynek végén a legalkalmasabb jelöltekkel szerződést kötünk. A jelöltek száma korlátozott, ezért ha nem szeretnél lemaradni, jelentkezz mielőbb!

Ha további kérdésed van, írj a becze.orsolya@reformatus.hu e-mail címre, vagy hívj a +36 30/300 40 90-es telefonszámon.


A Bárka tábor csapata

Fotó: Vargosz (reformatus.hu)