Milyen a jó (lelki-)pásztor?

Júniusban újra dunamelléki lelkészhét Tahitótfalun – személyes jelenléttel.

Miután tavaly csak az online térben, Zoomon vagy Skype-on találkozhattak a résztvevők, idén újra személyes jelenléttel szervezzük meg a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészhetét. 1987-től haláláig Cseri Kálmán lelkipásztor vezette ezeket a heteket, az ő biztatására pedig azóta is minden évben egyszer találkozhatnak a személyes hitéletükben és/vagy szakmai gyakorlatukban elmélyedni vágyó lelkipásztorok egy nyitott lelkületű és őszinte légkörű konferencián.

Az idei konferencia időpontja: június 14–18., fő témája:
„Milyen a jó (lelki-)pásztor?”
A jó pásztorról szóló példázat (Jn 10) alapján meg fogjuk vizsgálni, saját szavai szerint hogyan vezet bennünket az Úr Jézus, és abból milyen mintákat nyerhetünk saját szolgálatunkra nézve.
Ezeket a bibliatanulmányozásokat Marco de Leeuw van Weenen, a Tolnai Református Egyházmegye missziói munkatársa fogja megtartani, majd kiscsoportokban feldolgozzuk az elhangzottakat.
Délután három előadó érkezik a konferenciára: Balog Zoltán dunamelléki püspök, Monty Taylor (a Keresztény Ismeretterjesző Alapítvány vezetője) és Fekete Zoltán bátaszéki lelkész.
Este igei elmélkedések fognak elhangzani, a konferenciát végül úrvacsorás istentisztelettel zárjuk, amelyen Végh Tamás nyugalmazott lelkész szolgál. A szervezett programok között elég időt biztosítunk pihenésre, személyes elcsendesedésre, vagy akár baráti focimeccsre is. A program 14 kreditpontot ér a református lelkészek továbbképzési rendszerben.

Elsősorban az aktív szolgálatban álló lelkészeket és házastársukat várjuk, függetlenül szolgálati helyüktől és felekezeti hovatartozásuktól.
A konferenciadíj 27.500 Ft/fő, amely magában foglalja a teljes ellátást.
A helyszín: „Sion hegye” Református Konferenciatelep, Tahi (Nagykert).
A jelentkezéseket május 31-éig várjuk ezen az e-mail címen: lelkeszhet.tahi@gmail.com

Azok számára, akik nem tudnak személyesen jelen lenni, tervezzük az előadásokat élő adásban és/ vagy videó-felvételek formájában elérhetővé tenni. Erről később fogunk részletesebb tájékoztatást adni.

A szervezők nevében,
Marco de Leeuw van Weenen