Ökoest a méltányos kereskedelemről

Az „Ökoest” előadás-sorozat a KRE Teremtésvédelmi Műhely (MRE Ökogyülekezeti Mozgalom) és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület együttműködésével jött létre, célja, hogy átfogó képet nyújtson környezetvédelmi kérdésekről és azok teremtésvédelmi vonatkozásairól. A sorozat márciusi alkalma az online térben fog megvalósulni.

Időpont: 2022. március 24. (csütörtök) 18:00-19:30 
Helyszín: Zoom alkalmazás
Előadó: Újszászi Györgyi, a Védegylet Egyesület főtitkára. 2005 óta foglalkozik a méltányos kereskedelemmel. Több projekt megvalósítása során kiadványok szerkesztője, oktatási segédlet összeállítója. 
Vendégek: Dr. Czagány Gábor református lelkész és Babos Júlia (Keresztpont Egyesület)
 
Röviden a tartalomból: 
  • Vásárlásunkkal társadalmi változások elindítói lehetünk, miközben megadjuk a termelőnek azt a tiszteletet, ami a munkájáért jár. Elsősorban a Harmadik Világ termelőiről szól ez a fogyasztói mozgalom. Az elveit követhetjük a magyar termelők, kézművesek termékei esetében is. Hogy mindenkinek jó legyen.
  • Az előadás során megismerkedhetünk egy hazai jó gyakorlattal, a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet által működtetett Keresztpont Egyesülettel, akiknek egyik fő célkitűzése a méltányos kereskedelem hazai propagálása.
Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ezen a linken lehet megtenni: https://forms.gle/dscweHwkKPN5FDaV8
Jelentkezési határidő: 2022. március 24. 12:00
A belépéshez szükséges információkat, elérhetőségeket az előadás előtti estén és aznap küldjük el a jelentkezés során megadott email címekre.
 
Facebook esemény: ITT
Az esemény plakátja ide kattintva letölthető.
 
Köszönjük az esemény hírének továbbadását, és hogyha másokat is meghív!
 
Mindenkit szeretettel várunk!
 
A korábbi Ökoest előadások felvételei ide kattintva visszanézhetők.