Ökoest előadás: Glasgow-tól Magyarországig - Klímapolitika minden szinten

Az Ökogyülekezeti Mozgalom és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közös ismeretterjesztő előadásai „Ökoestek” címmel folytatódnak az online térben.

A teremtett világgal való gondos bánásmód mindannyiunk feladata. Az MRE teremtésvédelmi programja, az Ökogyülekezeti Mozgalom előadásokkal, tájékoztató foglalkozásokkal hív minden felelősen gondolkodó embert közös eszmecserére.
 
A decemberi ökoest programja: 

GLASGOW-TÓL MAGYARORSZÁGIG - Klímapolitika minden szinten

Időpont: 2021. december 1. (szerda) 18:00-19:30 
Helyszín: Zoom alkalmazás
Előadó: dr. Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár (Innovációs és Technológiai Minisztérium), református vallástanár
 
Röviden a tartalomból: 
A közelmúltban zajlott a globális éghajlatváltozással foglalkozó világtalálkozó Glasgowban. Milyen ügyekben történt előrehaladás a közel kétszáz ország delegációi által folytatott egyeztetések során? Sikerült-e olyan megállapodásra jutni, ami elősegíti a széntüzelés kivezetését? Van-e még esély elérni a Párizsi Megállapodás célkitűzéseit, születtek-e most olyan eredmények, amelyek segítenek még kellő időben megálljt parancsolni a klímaváltozásnak? Magyarország milyen vállalásokat tett és egyáltalán hol tartunk a 2050-re vállalt klímasemlegesség felé vezető úton?
 
Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ezen a linken lehet megtenni: 

https://forms.gle/ky1jtgiHNKP6o1N79

Jelentkezési határidő: 2021. december 1. 12:00
A belépéshez szükséges információkat, elérhetőségeket az előadás napján küldjük el a jelentkezés során megadott email címekre.
 
Facebook esemény: ITT
 
Köszönjük az esemény hírének továbbadását, és hogyha másokat is meghív!
 
Mindenkit szeretettel várunk!