Ökumenikus lelkészi (és munkatársi) missziói konferencia

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Missziói és Evangelizációs Bizottsága idén június 20-24. között rendezi meg Révfülöpön az ökumenikus lelkészi (és munkatársi) missziói konferenciát.

A 2022-es év központi igéje és témája:

„Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet…!” (Máté 28,19.)

Gyülekezetplántálás

Jézus Krisztus missziói parancsa alapján felszólít bennünket, hogy menjünk szerte a világba, és tegyünk tanítványává mindenkit. Nekünk lelkipásztoroknak és gyülekezeti munkatársaknak ez az ige egyértelmű iránymutatást ad abban a tekintetben, hogy mi a feladatunk. Hirdetni az igét, megszólítani az embereket, tanítani őket és irányt mutatni azon az úton, amelyet Jézus jelölt ki számunkra. Ez a szellemiség szükséges, hogy végigkísérje mindennapjainkat szolgálatunk során.

A konferencia lényege, hogy a mindennapos szolgálaton és az egyéni személyes Biblia tanulmányozáson túl egy tematika mentén felépített felkészítőn a kötött előadások mellett, kötetlen beszélgetések és tapasztalatcserék alakuljanak ki az öt nap folyamán.

A konferencián az igetanulmányokat, a délelőtti előadásokat és csoportfoglalkozásokat református, evangélikus, baptista, pünkösdi, metodista és ortodox lelkipásztorok tartják.

Jelentkezési határidő: 2022. május 17., kedd

A jelentkezési lapokat az Ökumenikus Tanács email címére: oikumene@meot.hu  VAGY postai címére: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 3. várjuk.

Fax küldése esetén +36-1-371-26-91-es számra várjuk a jelentkezési lapot. Ez esetben, ha nem kapnak egy napon belül visszajelzést, mindenképpen hívják a +36-1 371-26-90-es telefonszámot.

Az email tárgyában vagy a borítékon kérjük feltüntetni: „Ökumenikus Missziói Konferencia”

Tisztelettel tájékoztatom, hogy a jelentkezési lap elküldése után a részvételi díjról a jelentkezőknek postai csekket küldünk, vagy átutalással is lehet fizetni.