Önkéntes Diakóniai Év – Hála, növekedés, elhívás és áldás

Az Ökumenikus Diakóniai Év Hálózata (EDYN) azt tűzte ki céljául, hogy önkénteseket küld és fogad Európában és a világ más tájain. Számtalan önkéntes hallja ezt a hívást és ma is válaszol erre a kérdésre: „Kit küldjek el?”

A válaszuk ez: itt vagyok! Betti, Péter, Bence, Sári és még ezernyi fiatal, akik részesei lehetnek ennek a különleges tapasztalatnak, hogy külföldön szolgálhatnak egy évig.

Az Önkéntes Diakóniai Év 2018. február 23–25. között tartotta kiválasztó hétvégéjét Berekfürdőn a Megbékélés Házában 60 fővel. A hétvége során angol, német, francia, belga, holland, olasz és cseh testvérek találkoztak az érdeklődő fiatalokkal, hogy jobban megismerkedjenek a lehetőségekkel és egymással.

Az egyik korábbi önkéntes így vallott arról, hogy miért is jelentkezett önkéntes diakóniai évre:

„Engem nagyon sok minden érdekelt és nehezen döntöttem el, hogy mit is szeretnék csinálni. A döntés meghozatala előtt szerettem volna világot látni, tapasztalatot szerezni és keresni Isten akaratát, hogy hol és mire szeretne engem használni. Ezért döntöttem úgy, hogy jelentkezem az ÖDE által meghirdetett lehetőségre. Az önkéntes év alatt nagyon sok mindenben növekedtem: mélyült a hitem, változott a személyiségem, az emberekhez való viszonyulásom. Olyan csodálatos az, hogy a szolgálati lehetőségek sokszínűek, és Isten nem az elvégzett munkát vizsgálja, hanem a szívünket és azt, ahogyan végezzük a feladatainkat.”

A fiatalok önkéntes szolgálata 2018 szeptemberében kezdődik el, hogy 10-12 hónapos önkéntes szolgálatra induljanak el.

Március 15-ig a még rendelkezésre álló néhány szolgálati helyre várjuk a késői jelentkezőket. 

Sok áldást kívánunk szolgálatukhoz!

 Závodi Emese, lelkész