Teremtésvédelmi-környezetvédelmi verseny középiskolásoknak

A református Ökogyülekezeti Mozgalom és az evangélikus Ararát Teremtésvédelmi Munkacsoport ötödik alkalommal hirdet teremtésvédelmi-környezetvédelmi versenyt középiskolásoknak. A téma a középiskolás korosztály által jól értelmezhető bibliaismereti és etikai kérdések, különös tekintettel a teremtett világ iránti felelősségünk kérdéseire.

A verseny célja a keresztyén hit és a környezettudatos felelősségvállalás összekapcsolása, a keresztyén fiatalok gondolkodásmódjában. A környezet iránti elkötelezettség és attitűd ösztönzése, a témában kiemelkedő ismeretekkel rendelkező fiatalok támogatása. A gyülekezetek, ifjúsági csoportok, iskolák bevonása a teremtésvédelmi munkába.

9-12. évfolyamon tanuló, keresztyén elköteleződésű diákok nevezhetnek, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Egyénileg vagy csoportosan (pl. iskolai vagy gyülekezeti ifjúsági csoportok, maximum 4 fős csapatokban). A versenyre elektronikus úton lehet jelentkezni a www.okogyulekezet.hu oldalon, a nevezési adatlap kitöltésével, A nevezés díjtalan.

A verseny időtartama 2017. január 20. – szeptember 10. Az első forduló feladata a www.okogyulekezet.hu oldalon lesz közzétéve, 2017. január 20-án. Négy online fordulóból áll, nem szükséges mindet teljesíteni, a pontversenyben a rangsor a végső összpontszám alapján dől el.

Eredményhirdetés a teremtés hete nyitó istentiszteleten (szeptember utolsó vagy október első vasárnapja.) A fődíj tanulmányút valamely hazai vagy külföldi nemzeti parkba, illetve ökogyülekezethez (olyan református vagy evangélikus gyülekezetbe, amely elnyerte az ökogyülekezeti cím/díj minősítést). Második-ötödik díj: látogatás egy természettudományi kutatóközpontban és értékes tárgynyeremények.

Részletek: okogyulekezet.hu