Több mint osztálykirándulás

Abigél, Nyilas Misi és a diák Arany János világa is megelevenedik a debreceni református teológia szervezte osztálykirándulásokon, amelyre középiskolásokat hívnak és várnak, teljes ellátást biztosítva számukra.

„Egyedi, teljes körű szolgáltatás nyújtunk osztálykirándulóknak. Nem kell mást tenni, csak bejelentkezni és élvezni a rendhagyó programokat. Teljes körű csomaggal várjuk az érkezőket, amely tartalmazza a szállást, az étkezést valamint Debrecen felfedezését élménygazdag és játékos formában” – adta hírül a Debreceni Református Hittudományi Egyetem.

Leveszik a szervezés terheit a pedagógusról
Az osztályfőnököknek, pedagógusoknak nem szükséges szállás és ebédfoglalással fáradni, külön belépőjegyeket vásárolni, komplett szolgáltatással állunk a csoportok rendelkezésére. A Debreceni Református Kollégium és a Nagytemplom Nemzeti Emlékhely, ezért vonattal ingyenes az utazás. 

Miért éppen Debrecen?
Igazodva a kor és a fiatalok igényeihez különleges élményre hívják a diákokat. A diákok ellátogathatnak a Debreceni Református Kollégium Múzeumába, a nagytemplomba és a Szabó Magda Emlékházba is. Hallhatnak Kossuth Lajos és az 1848/49-es események debreceni vonatkozásairól, miközben elkészíthetik saját csákójukat. Megismerhetik, hogyan zajlott az oktatás egy 19. századi népiskolában, amelynek rekonstruált osztálytermében korabeli tankönyvből tanulhatnak maguk is. Találkozhatnak Hatvanival, az ördöngös professzorral, és rendhagyó irodalomórákon belebújhatnak az egykori debreceni diák, Arany János vagy Nyilas Misi bőrébe is.

„Városfelfedező játékunkban a diákok rejtvényről rejtvényre haladva ismerik meg a Kálvinista Róma titkait a legérdekesebb belvárosi épületek környezetében, felfedezve egykori híres debreceni írók, költők szellemiségét. A diákok szórakozva, könnyed hangulatban találkoznak a Nemzeti Emlékhelyekkel és a történelmi eseményekkel. Programelemeinken keresztül nagy hangsúlyt helyezünk a közös játékra, a csapatépítésre az osztályközösség erősítése érdekében” – olvasható a felhívásban.

Bejelentkezés és további információ: osztalykirandulas@drhe.huwww.osztalykirandulas.drhe.hu, valamint a csatolt fájlban.

Címlapkép: dehir.hu