Tűzifa Program

Magyar Református Szeretetszolgálat


Tűzifa Program - a fagyoskodó kisnyugdíjasokért


Gabi bácsi 78 éves volt, kisnyugdíjas egy kelet-magyarországi kisközségben. Kevés nyugdíjából nem futotta tűzifára. Beteges volt, a napi betevő és a gyógyszerek nyugdíjának utolsó forintját is elvitték. Úgy gondolta, hogy ha bebújik a puha és meleg dunyhája alá, akkor átvészelheti a hideg éjszakákat. Lefekvés előtt teát főzött, amit letett az ágya mellé. A szomszédok két nap múlva találtak rá, mivel feltűnt a bácsi szokatlanul hevesen csaholó éhes kutyája. Gabi bácsit holtan találták, a rendőrség szerint halálát kihűlés okozta. A teája is megfagyott, ami jelzi a szoba hőmérsékletét. Gabi bácsi szomorú példája annak a közel száz idős kisnyugdíjasnak, akik a közelmúltban halálra fagytak a Kárpát-medencében. Hogy ilyen többé ne fordulhasson elő, a hozzájuk hasonló helyzetűek megmentéséért indítjuk a Tűzifa Programunkat.


Többféleképpen támogatható a program:

1. Tűzifa vagy kivágandó fák felajánlásával. Jó minőségű tűzifát is szívesen fogadunk, mely elszállítását önkénteseinkkel és helyi gyülekezeteink segítségével megoldjuk. Készenléti Csoportunk szakemberei vállalják nagyobb mennyiségű fa kivágását és feldolgozását. Jelezzük, hogy az ilyen felajánlásokat csak akkor áll módunkban teljesíteni, ha a felajánlott fák egyszerűen kitermelhetők (dönthetők), és értékük meghaladja a kivágás és szállítás költségeit.

2. Kedvezményes szállítás felajánlásával. Szállítással foglalkozó magánszemélyek és cégek jelentkezését is várjuk, akik vállalnak kedvezményes tűzifaszállítást az ország területén. Felajánlásaikat a 06-30-418-4100 telefonszámon vagy az mrsz@zsinatiiroda.hu email címen tehetik meg.

3. Anyagi támogatással. Anyagi támogatást is elfogadunk tűzifára vagy azok szállítási költségeire. Krízisjáratot szeretnénk indítani, azon idős emberek megsegítésére, akiket a megfagyás fenyeget. Kérjük, tüntesse fel: "Tűzifaprogram-


Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány

Bankszámlaszám: 10702019 - 85008898 - 51100005
1146 Budapest, Hungária krt. 200.

Program felelős Szénási Tamás

Tel: 06-30-828-4997

Email: mrszkcs@gmail.com

www.jobbadni.hu