Úgy a földön is

A mennyben minden működik, de mit tehetünk azért, hogy Isten akarata itt, a földön is megvalósuljon? A fasori reformátusok budapesti fiataloknak szerveztek konferenciát a közelmúltban. Az IKON-on olyan nagy kérdésre is kereste a választ a csaknem kétszáz fiatal, hogy mire hívja el az embert az Isten.

Kettős céllal hívták életre a találkozót – mondta Édes Gábor fasori református lelkipásztor, a konferencia szervezője a Parókia portálnak.
– Egyrészt fontosnak tartják a fiatalok, hogy a budapesti gyülekezetek ifjúsági közösségei találkozzanak, minél jobban megismerjék egymást és közösen épüljenek a hitben. A kétnapos konferencia témája „úgy a földön is”. Azért választottuk ezt a témát, mert úgy vettük észre, hogy a fiataljaink szeretnék megtenni azt, amit Isten várna tőlük, de sokszor szembesülnek azzal, hogy ez mégsem megy. Arra keressük a választ, hogy mi segítheti a fiataljainknak abban, hogy Isten akaratát értsék, és ahhoz ragaszkodva éljék az életüket a világban. Az IKON témáját Pogrányi Károly diósdi lelkipásztor főelőadásával, valamint különböző szemináriumokkal és kiscsoportos beszélgetésekkel mélyítjük el – fogalmazott Édes Gábor.

A decemberi konferenciára a Parókia portál is ellátogatott, ahol – a többi közt – arról is faggattuk a fiatalokat, milyen lehet az Isten szerinti férfi és nő. Hogyan lehet megérteni, hogy mi az Isten útja? A konferencián készült riportunkat az alábbi felvételen hallgathatja meg.

Riporter: Fekete Zsuzsa
Képek: Berzsák Bulcsú, Mikes-Devich Réka