Új utakon az Útjelző

Honlap formában folytatják a Szentírás Szövetség mostanáig nyomtatásban megjelenő bibiaolvasó kiadványát, az Útjelzőt, ehhez várják a fiatalok és a velük foglalkozó lelkészek, vallástanárok, ifivezetők észrevételeit.

Utolsó nyomtatott számához érkezett az Útjelző, a Szentírás Szövetség kamaszoknak és fiataloknak szóló, negyedévenként megjelenő bibliaolvasó kiadványa, a jövő évtől ugyanis mobiltelefonról is használható honlap és ahhoz kapcsolódó alkalmazás formájában születik újjá.

Az Útjelző annak idején tizennégy év feletti fiataloknak és fiatal felnőtteknek szóló magyarázatos bibliaolvasó kalauzként indult azok számára, akik keresik Isten válaszát a korosztályukat érintő legfontosabb kérdésekre. A magyarázatokat olyan lelkipásztorok és lelki munkások írják, akik valóban ismerik és szeretik ezt a korosztályt – gondolkodásukat, problémáikat, örömeiket –, és készek is segíteni nekik.

A kiadvány szerkesztői és írói – látva az olvasási szokások változását és a technológia fejlődését – indokoltnak látták, hogy az eddig nyomtatott, papíralapú kiadvány helyett weboldalra és applikációra váltsanak. Az új formához az ihletet, a svájci francia la Ligue pour la lecture de la Bible szervezet által működtetett Guide Express’O oldal adta.
A digitális Útjelző a tervek szerint 2024. januárjában indul el.

A telefonbarátra tervezett honlapon és az applikáción a Szentírás Szövetség tervei szerint nem csak írott igemagyarázatok lesznek majd, hanem videók és podcastek is. Sok ötletük, elképzelésük van már, jelenleg azonban a tervezés és a fejlesztés szakaszánál tartanak, és ebbe a folyamatba szeretnénk bevonni azokat is, akiknek szánják ezt a honlapot. Ezért kíváncsiak a fiatalok véleményére, hogy az új, digitális Útjelző valóban segítse, érthetővé és örömtelivé tegye számukra a mindennapi bibliaolvasást.

Két kérdőív segítségével próbálják feltérképezni, hogyan nézzen ki és milyen jellegű tartalmak legyenek a honlapon:

  • Az egyik kérdőívet azok a 12-30 év közötti fiatalok töltsék ki, akiknek alapvetően szánják az új honlapot: KATT IDE ÉRTE!
  • A másik kérdőívet olyan lelkészek, vallástanárok, ifivezetők töltsék ki, akik a fiatalokkal foglalkoznak, ismerik a bibliaolvasási szokásaikat és nehézségeiket: KATT IDE ÉRTE!

A kérdőíveket 2023. október 31-ig lehet kitölteni!

A digitális formának más jellegű költségei vannak, így a Szentírás Szövetség kérése, hogy aki számára fontos az Útjelző, támogassa a munkájukat. Hálás szívvel fogadják azt az összeget adományként az alapítvány számlaszámára, amit eddig az Útjelző előfizetésre, vagy csak egy szám megvételére szántak.

Adatok az utaláshoz:
Számlaszám: OTP Bank 11742001-20058328
Név: Szentírás Szövetség Alapítvány Bp.
A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni az adomány célját: utjelzo
 

A magyar Szentírás Szövetség az 1867-ben Nagy-Britanniában alapított nemzetközi Scripture Union (SU) tagja. A Szentírás Szövetség több, mint 130 országban van jelen. A Szövetség 1993-ban kezdte el a szolgálatát Magyarországon. A Szentírás Szövetség célja, hogy gyülekezetekkel együttműködve megismertesse Isten örömüzenetét a gyermekekkel, fiatalokkal és családjaikkal. Továbbá bátorítson minden korosztályt arra, hogy az Istennel való találkozást a napi bibliaolvasásban és imádkozásban keresse.

 

Kép: pexels.com