V. Budapesti Református Mérnöktalálkozó

A Találkozó témája a valóság és a virtualitás kapcsolata lesz, amelynek motivációját a járványügyi helyzet adja.

„Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból”

- valóság és virtuálitás a mérnöki hivatásvégzésben -

V. Budapesti Református Mérnöktalálkozó

2021. november 20. 
Helyszín: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 7-9., BME R épület 301. élő közvetítéssel és csatlakozási lehetőséggel

A Mérnöktalálkozó témája

A Találkozó témája a valóság és a virtualitás kapcsolata lesz, amelynek motivációját a járványügyi helyzet adja. A Találkozó főbb kérdésfelvetései a következők:

  • Mit érdemes az újonnan megélt tapasztalatokból, munkamódszerekből, szervezési megoldásokból a jövőben is megtartani és mi az, amit el kell engedni?

  • Mivel a mérnöki munka egy része a korábbiakban is magában hordozta a virtualitást (3D tervezés, programozás, modellezés, szimulációk stb.), ezért a valóságos jelenlétet inkább szakmai, vagy emberi kapcsolati szempontból fontos megélni?

  • Hogyan lehet só és világosság egy keresztyén mérnök ebben az egymástól elkülönített helyzetben?

  • Az elmúlt időszak virtuális munkavégzése egy újfajta bizalom igényét jelenítette meg: mennyiben bízom abban, hogy a munkatársam/beosztottam/hallgatóm otthon is teljes értékűen dolgozni fog, illetve mennyiben bízom abban, hogy így is teljesíteni tudjuk a vállalt feladatainkat. Mit jelent a hit és a bizalom ebben a kontextusban? 

Program:

9:00-9:10    Igeolvasás és imádság

9:10-9:25    Bevezető gondolatok – egyház és virtualitás ma

9:25-11:00    Fórumbeszélgetés (Czentnár Simon, Kovács Károly Lehel, Mészáros Ferenc, Tarnai Zoltán, Veres Sándor)

11:00-11:15    Beszámoló a REFORMula Challenge – Református Középiskolások és Egyetemisták Innovációs Versenyéről (Németh Balázs)

11:15-11:20    Zárszó

11:30-    Fogadás (a járványügyi lehetőségek függvényében)

A Mérnöktalálkozón való helyszíni részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött és korlátozott létszámban lehetséges. Helyszíni részvétel érvényes oltási igazolvány/applikáció birtokában lehetséges, maszkviselés mellett. Tekintetbe véve a járványügyi helyzet változásait, a helyszíni részvétel kapcsán további korlátozások is lehetségesek.

A fórumbeszélgetéshez való online hozzászólás (várhatóan) JITSI platformon keresztül lehetséges, amelyhez előzetes regisztráció szükséges.

A regisztrációt a www.mernokmisszio.hu/mernoktalalkozo oldalon lehet megtenni.