Vár a REFISZ-ház

A Református Fiatalok Szövetsége kedvezményes árakkal, szép környezetben várja a gyülekezeteket, ifjúsági csoportokat csapatépítő hétre, kikapcsolódásra a Börzsöny lábánál fekvő Diósjenőn.

Szervezetünk a 90-es években örökségbe kapott egy kis házikót a Nógrád megyei településen. A ház egykori tulajdonosa, Boér Gézáné a REFISZ-re bízta otthonát, hogy az a református ifjúsági missziót szolgálja. Hisszük, hogy ez nem véletlenül, hanem Isten indíttatására történt, szervezetünk azóta lehetőségeinek megfelelően igyekszik bővíteni, szépíteni a házat. 2014-ben hatalmas felújításra, átalakításra nyílt lehetőségünk, 2017 tavasza óta nemcsak saját szervezésű programjaink résztvevőit, hanem keresztyén egyházi csoportokat és magánszemélyeket is szeretettel várunk a REFISZ-házba.

Célunk, hogy egyre komfortosabbá tegyük szálláshelyünket, hogy megfelelő környezetet biztosítson a hozzánk érkező, lelki fejlődésre vágyó ifjúsági csoportoknak. A ház földszintjén több mint 30 fő számára megfelelő felszereltségű konyha, legalább ennyi embert befogadni képes, projektoros előadóterem, valamint melegvizes, férfi és női vizesblokk található. Az emeleten 3 szobában összesen 19 fő számára tudunk fekvőhelyet biztosítani. A házhoz több mint 2000 négyzetméteres füves, fákkal tarkított udvar tartozik.

A kertben röplabdapálya, kosárpalánk és bográcsos tűzrakóhely került kialakításra, de a terület nagyságának köszönhetően akár kispályás focira, autóparkolásra és sátorozásra is használható. A különféle sportokhoz eszközöket is biztosítunk. Az árnyas fák kitűnő helyszínül szolgálnak az elcsendesedésre, beszélgetésre, csoportos és egyéni foglalkozásokra. A Börzsöny lábánál fekvő Diósjenőt számos nevezetesség veszi körül, és több túraútvonal is keresztezi.

Amennyiben szeretnének vendégeink lenni, első lépésben kérjük, vegyék fel a kapcsolatot irodánkkal. Levelükben mindenképp jelezzék, mettől meddig terveznek jönni, hány főre számíthatunk, valamint, hogy egyházi csoportként érkeznek-e. Ezt követően igyekszünk mihamarabb felvenni önökkel a kapcsolatot, egyeztetjük az időpontot, illetve a fizetés részleteit.

Fűtési szezonban (október végétől március közepéig) a ház - egyelőre - nem üzemel, tervünk és reményünk, hogy minél előbb téliesítsük az épületet. Bővebb információt a REFISZ-ház honlapján és a refiszhaz@refisz.hu e-mailcímen kaphatnak.


Képek: refisz.hu