VIII. BIBLIAISMERETI VERSENY

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét bibliaismereti versenyt hirdet, amelyre középiskolásokat, valamint főiskolásokat és egyetemistákat is szeretettel várnak. A játék öt héten keresztül tart majd, és középpontjában bibliai családok lesznek.

A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

JELENTKEZÉS
A versenyre bármilyen középiskolás diák, főiskolai és egyetemi hallgató jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül a http://bibliatarsulat.hu/jatek oldalon elérhető űrlap kitöltésével. A jelentkezők a regisztrációnál két szint közül választhatnak majd (1. középiskolások, vagy 2. főiskolások, egyetemisták). Egyéni versenyzők és legfeljebb 3 fős csapatok jelentkezését várjuk.
A jelentkezés határideje 2018. október 14. (vasárnap) éjfél.

A JÁTÉK MENETE
A verseny öt héten keresztül tart, és az első kérdéseket 2018. október 15-én (hétfő) tesszük közzé. A résztvevők minden hétfőn kapnak majd e-mailben egy-egy QR-kódot, amelyet okostelefonnal leolvashatnak. A kód egy internetes címre mutat. Ezen a címen egy képet fognak találni, ill. egy kérdést, amely alapján elindulhat az adott héten megkeresendő bibliai fejezet felkutatása. A versenyzőknek a megtalált fejezeten belül pedig egy bizonyos vershez, azon belül egy pontosan meghatározott szóhoz kell majd eljutniuk.
Az öt helyes megfejtést egy megadott keresztrejtvénybe kell beírni. Bibliaismereti játékunk végső megfejtését a keresztrejtvény függőleges fősora tartalmazza majd. A játék végén mindössze ezt az ötbetűs szót (egy bibliai helységnevet) kell majd beküldeni az info@bibliatarsulat.hu címre 2018. november 18-án (vasárnap) éjfélig.

DÍJAK ÉS EREDMÉNYHIRDETÉS
A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat és koncertjegyeket sorsolunk ki.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására 2018. december 1-jén, szombaton kerül majd sor a Bibliamúzeumban, Budapesten.

Minden jelentkezőt sok szeretettel várunk!
A szervezők