Egyházi épületekkel kampányol az MSZP

ez is a hazugságáradat egyik újabb megnyilvánulása

Tiltakozását fejezte ki Veres András szombathelyi katolikus megyés püspök pénteken az MSZP európai parlamenti (EP) választási szórólapjai miatt, azok tartalma ugyanis véleménye szerint megtévesztő. 

"A mai postával Szombathelyen és környékén bizonyára sokan kaptak az MSZP-től egy szavazásra buzdító szórólapot. Ebben a levélben két fényképen is egy-egy egyházi épület látható, a szombathelyi székesegyház és a jáki templom. Ezek olyan szövegösszefüggésben nyertek elhelyezést, amelyek azt sugallják, hogy uniós segítséggel ezek az épületek is megújultak" - írta az MTI-hez is eljuttatott közleményében a püspök. 
A szórólapon az olvasható: "az elmúlt időszakban az ország uniós fejlesztési terveinek keretében itt helyben is sok mindent sikerült megvalósítani közös terveinkből a kormány és az Európai Unió támogatásával". 
Veres Andrást megdöbbentette a szórólap tartalma, hiszen - mint közölte - a képeken is jól látható, hogy az említett épületeken az elmúlt öt évben semmiféle felújítás nem történt, bár véleménye szerint arra nagy szükség volna. 
"Mindezek ellenére a szórólap készítői engedélyünk nélkül és a megtévesztés szándékával jelentették meg ezeket a fotókat" - szögezte le. 
Hozzátette: a Szombathelyi Egyházmegye püspökeként tiltakozik az eljárásmód ellen, amely alkalmas arra, hogy sokakat megtévesszen véleményformálásukban és szavazási szándékukban. 
"Úgy látszik, ez is a hazugságáradat egyik újabb megnyilvánulása" - fogalmazott a megyés püspök. 



Forrás: MTI