Játékos történelem

Nem kis meghatódottsággal vették tudomásul a magyarországi Hajdúnánásról Szentjobbra érkező pedagógusok, hogy az októberi alkalomhoz képest november 15-re megháromszorozódott a gyermekfoglalkozásra érkező gyermekek és ifjak száma és megtelt a gyülekezeti ház nagyterme, minden rendelkezésre álló szék gazdára talált.

 

Több mint negyvenen vettek részt ugyanis az anyaországi város önkormányzata által létrehozott és működtetett program legutóbbi alkalmán, így javarészt két csoportban zajlottak az események, a jó időnek köszönhetően kint és bent egyaránt.

A foglalkozást játszóház előzte meg, melyben az ifisek segédkeztek, majd Fábián Tibor református lelkész köszöntötte a településen második alkalommal járó vendégeket, hangsúlyozva örömét, hogy a harmadik éve zajló program, íme, Szentjobbra is eljutott. A hajdúnánási pedagógusok ezúttal élménydús programmal készültek. Gyorsan eltelt a rendelkezésre álló két óra, melyben ismerkedési játék, kézimunka, színezés, szabadtéri játékok, mesenézés, történelmi ismeretek szerepeltek. Utóbbi programpont igen fontos részét képezi a foglalkozásnak, melynek során a gyermekek hallhattak egyebek mellett a Szent Koronáról, egy László királyhoz fűződő legendáról, az igazságos Mátyás királyról és a hét vezérről. Az együttlét ajándékosztással zárul, melynek során Fábián Tibor lelkész minden résztvevőnek a Vasárnapi Iskolai Alapítvány egy-egy ajándékkönyvét adta át. Legközelebb, várhatóan december 13-án, szombat délelőtt kerül sor magyarországi gyermekfoglalkozásra Szentjobbon, melynek fő témája, a további történelmi ismeretek mellett, ezúttal az advent lesz.

Sebestyén Máté