Jó az Úr

Evangéliumot hirdető virágok a Szilágyi Dezső téri református templom előtt

 

Mi tudjuk már, hogy JÓ AZ ÚR, de hadd tudják meg, reméljük, meg is tapasztalják mások is!

A Református Egyház Szeretethíd programjában a budai gyülekezet már elindulása óta, minden évben részt vesz. És minden alkalommal, évről évre egyre több, egyre finomabb gyümölcseit ízlelgethetjük a közös szolgálatnak, mert megtapasztaljuk Isten jelenlétét a közösségünkben, és ugyan legtöbbször jól elfáradunk, lelkileg mégis felüdülve, örömmel és hálával telt szívvel hajtjuk a fejünket este álomra.

A Szeretethíd programhoz csatlakozva az idén a gyülekezetből mintegy kétszáz fő vett részt különböző feladatok elvégzésében, összesen tizennyolc különféle helyszínen szolgáltak idejükből, erejükből, önként másoknak.

Voltak, akik a máltai szeretetszolgálat idősek otthonában vagy lakásukon látogattak meg időseket, mások az ORFI kórházban két emeletet takarítottak ki, megint mások a Mészáros utcai Szivárványország fogyatékosok napközijébe látogattak el, egy ifis csoport teajáratot szervezett a Széll Kálmán térre, megint mások Háromszéki Botond vezetésével és egy bohócdoktor közreműködésével a Heim Pál Gyermekkórház ki betegei arcára csaltak mosolyt, a Mustármag csoport a Szobi utcai hajléktalan lábadozó kórházban tartott áhítatot Horváth Dániel teológussal és vittek pár jó szót és házi süteményt a betegeknek, de voltak, akik a kerületünkben lévő iskolák, óvodák szépítését határozták el.

És voltak, akik a Szilágyi Dezső tér szépítésére szánták el magukat. Már tavaly is volt ilyen akciónk, és ennek olyan jó visszhangja volt a kerületben, hogy már akkor elhatároztuk, ha Isten éltet és vagyunk, az idén is kiültetjük virágokból a templom előtti rézsűre, amit mi már tudunk, de szeretnénk, ha minél többen ugyanúgy, mint mi, megtapasztalnák, hogy: JÓ AZ ÚR!

A templomunk tornyának felújítása ugyan még nem fejeződött be, de a gyülekezet fiataljai és öregjei azért nekiláttak a templom közvetlen környékének tavaszi rendbetételéhez. A gyülekezet 304. számú Kőrösi Sándor Cserkészcsapata Panda őrse már péntek délután elkezdte a feladatok végrehajtását. Már harmadik éve ők azok, akik a templom körüli kőedényeket és a Szilágyi Dezső tér 3. társasház udvarát virágokkal ültetik tele. Még a péntek délutáni zápor sem riasztotta őket el, mert egy cserkésznek ezt is állnia kell! Külön örömünk volt, hogy a gyerekek ilyen örömmel végzik ezt a szolgálatot, hiszen a környezetünkért való felelősséget már jó, ha kisgyermek korban megtanulják, és így majd felnőttként is fontos lesz a számukra, hogy ők maguk is tevőlegesen vegyenek részt a környezetük szépítésében.

Szombaton délelőtt aztán elkezdődött a második felvonás: mintegy 20-25 önkéntes állt neki a munkának. Előtte közös áhítaton vettünk részt a templomban, majd mindenki elment a szolgálati helyére.

Ma már ott díszlenek a begóniák a templom előtti szérűn, és ha a rakparti sétányról vagy az elmenő buszból, villamosról, kellő távolságból szemléljük, akkor bizony már most kiolvasható az az üzenet, amit a virágokból az önkéntesek az idén is kiírtak: JÓ AZ ÚR ! Így van az, amikor a virágok is hirdetik az evangéliumot!

Külön hálásak vagyunk az Úrnak azokért az önkéntesekért, akik más gyülekezetekből csatlakoztak hozzánk, egyénileg regisztráltak a Szeretethídra, és az általunk felajánlott lehetőségek közül választottak. Reméljük sikerült őket is "megfertőzni", és 2015-ben majd bátran nekiállnak a Szeretethíd megszervezésének a saját gyülekezetükben, hiszen együtt szolgálni jó! (Akik esetleg mégsem, azokat pedig visszavárjuk! )

A www.szeretethid.hu honlap Percről-percre rovatában az egész Kárpát-medencei Szeretethídról kaphatunk tájékoztatást! Még napokon keresztül, folyamatosan töltik fel a híradásokat, hogy határainkon innen és túl, hány helyszínen, milyen szolgálatok történtek meg! http://www.szeretethid.hu/2014/05/16/szeretethid-percrol-percre/

Hálával teli a szívünk, hogy megint volt lehetőségünk másoknak szolgálni, Isten dicsőségére, örömmel, önként, semmit nem várva érte, ahogy a diakonisszák jelszava ezt olyan szépen kifejezi: JUTALMAM, HOGY TEHETEM!

És érezni, látni, hogy JÓ AZ ÚR, boldog az az ember, aki hozzá menekül!


Csenki Zsuzsanna diakóniai gondnok presbiter Budai Református Egyházközség Szeretethíd koordinátor – Budapest déli Egyházmegye

 

Képek:

Templomkert és parókia szépítés:

https://plus.google.com/u/0/photos/117668699992867511835/albums/6014036337875521905

Csatolt állományok