Karakter negyedszer

Melyik lehet az alkalmas pillanat? Mit számít egyetlen szavazat a választásokon? Sok vagy kevés hetven év? Milyen a 21. századi Biblia? Hogyan segíthetünk a gyászoló gyerekeknek? Mit tehetnek a hazáért az erdélyi nemesi családok sarjai? Milyen az iskola, ahol mindenkit befogadnak? Mit mesél életéről a legszenvedélyesebb református lelkész? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a Karakter magazin legújabb számában. A 75 oldalas színes, képes magazin már elérhető a Dunamelléki Református Egyházkerület gyülekezeteiben, illetve a budapesti Bibliás Könyvesboltban.

Két évvel ezelőtt karácsony tájékán jelent meg a Karakter magazin első száma, most novemberben pedig már a negyedik kiadást tarthatja kezében az olvasó. A Dunamelléki Református Egyházkerület időszakos kiadványában a Parókia portálon megjelent legjobb írásokból válogatunk, hogy azokhoz az olvasókhoz is eljuthassanak cikkeink, akik az internet mellett vagy helyett szívesen fognak kezükbe nyomtatott újságot. Célunk ugyanaz, mint a kezdetekkor: igyekszünk megmutatni, azt a sokszínűséget, ahogyan a hívő emberek hatnak a világra legyen szó bizonyságtételekről, épülő közösségekről, missziói gyülekezetekről, emberi és szakmai helytállásról, kapcsolatokról, szerelemről, segítségnyújtásról, nehézségről vagy ünnepről.

Magazinunkban azokat a karaktereket szeretnénk közel hozni az olvasókhoz, akik köztünk élve, teljesen hétköznapi emberként is érdekesek lehetnek az olvasóknak, akár azért, mert értékeket hoznak létre, akár azért, mert áldozatot vállalnak a körülöttük élőkért.


Falus András Széchenyi-díjas immunológus, egyetemi tanár így fogalmaz a Karakter előszavában: „Nézem a szavakhoz tartozó arcokat és fordítva, az egyes arcokhoz rendelhető mondatokat. Túl a tartalmi mozzanatokon, annyira érdekes, hogy ki mit mond el először és az is, hogy milyen a megszólalások dallama ritmusa. Egyik történet szinte lüktet, a másikban nagy váltásokat érzek(...) A Karakter-interjúk során megszólaltatottak közelre engednek bennünket magukhoz, teremtettségük csodáihoz, karakterük fentről kapott fényeihez."

A Parókia portál csapata egész évben járja a református egyház gyülekezeteit, megszólaltja azokat az érdekes embereket, akiknek élete példa lehet mindannyiunk számára. Reméljük, mindenki talál kedvére való olvasnivalót a Karakter legújabb számában is.

Jó olvasást, kellemes időtöltést és elmélkedést kívánunk! 

Lapunk online is olvasható: