Keresztyén Kerekezők

Mi is csatlakoztunk a Magyar Kerékpárosklub és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett Bringázz a munkába! - akcióhoz. A résztvevőket arra buzdítják, hogy a néhány hetes időszakban minél többször biciklire ülve közelítsék meg munkahelyüket.

BIM-BAM
Az évente 2 alkalommal, tavasszal és ősszel szerveződő kampányidőszak idén már 13. alkalommal kerül megrendezésre. A BAM célja a kerékpározás népszerűsítése, hogy megtapasztaljuk, mennyire egyszerű és természetes kerékpárral érkezni a munkába a hétköznapokon. A tapasztalat azt mutatja, hogy akik kipróbálják a kerékpáros közlekedést, később sem hagyják abba.

A játék ingyenes és bárki részt vehet kortól, nemtől, erőnléttől függetlenül. A verseny nem bonyolult, mindössze annyi a teendő, hogy a május 30-ig tartó időszakban legalább 8 alkalommal kerékpárral kell eljutni a munkahelyre, iskolába, és az oda-vissza megtett távot a BAM honlapján, a közlekedési naplóban rögzíteni. A rendszer többféle opciót is elfogad: lehetőség van kombináltan, bringával és autóval vagy bringával és tömegközlekedéssel vagy akár rollerral megtett útjainkat is regisztrálni. Aki teljesíti a kampányt, oklevélre jogosult.

Mindenki nyer!
Minden résztvevő és a környezet is nyer. Az akciónak ugyanis számos kedvező hatása van. A kerékpározás hozzájárul kedélyállapotunk javulásához, egészségünk megőrzéséhez, formálja alakunkat, megszabadít a felesleges kilóktól. Segít a levegő- és zajszennyezés mérséklésében, kíméli pénztárcánkat a megtakarított üzemanyag-kiadások révén, időt spórol a dugóban töltött araszolás vagy zsúfolt tömegközlekedésben való idegeskedés helyett. Nagyszerű közösség- és csapatépítő, ha beszervezzük kollégánkat, barátainkat, hogy gyűjtsük együtt a kilométereket a jobb helyezésért! És ha valakinek még ez sem elég, ezeken felül értékes díjakat lehet nyerni. Heti rendszerességgel sorsolnak ki szállásutalványokat, ajándékcsomagot, vásárlási vagy utazási utalványokat.
A legalább 8 bringás alkalmat teljesítők garantált ajándéka pedig egy 5.000 Ft értékű szervizkupon. Sőt, aki május 19-től csatlakozik és regisztrálja a naptárban a megtett utat, duplán nyerhet!



Keresztyén Kerekezők
A felhíváshoz az Ökogyülekezeti Mozgalom kezdeményezésére Keresztyén Kerekezők néven a református egyház is csatlakozott, és csapatába vár minden olyan gyülekezetet, egyházi intézményt, egyháztagot, aki szeret bringázni és szívén viseli a teremtésvédelem ügyét.

 

 

Tudnivalók a csatlakozásról
A www.bam.hu honlapon, itt lehet regisztrálni és bejelölni az „Intézmények” között a Keresztyén Kerekezőket. Ezen a csoporton belül lehet csatlakozni az Ökogyülekezeti Mozgalom csapatához vagy akár tetszés szerint létrehozni más csapatot. A kampány teljesítését igazoló okleveleket csapatonként állítják ki, ezért ha valaki egyéni oklevelet is igényel, jelezni kell a szervezőknek. A régi motorosok, vagyis kerékpárosok, akiknek már van korábbi profiljuk, kérhetik az újabb csapatba történő adminisztrálást a (bam-helpdesk@kerekparosklub.hu vagy az info@okogyulekezet.hu e-mail címen.

A sikeres regisztráció után lehet a közlekedési naplóba belépni és a rögzített adatokat nyomon követni, hogy összesen hány km-t tekertünk le, hány kalóriát égettünk el, hány kg CO2 kibocsátást és üzemanyag-költséget takarítottunk meg. 

Óvjuk meg a teremtett világot minél több kibocsátott széndioxidtól úgy, hogy kerékpárra ülve megspórolunk minél több üzemanyagot! És óvjuk egészségünket azzal, hogy elégetünk minél több kalóriát!

 

Szűcs Boglárka