Mindig jel

"Felszentelendő lelkipásztoraink maguk is jel, akiknek fényeskedniük kell, mint az égen a csillagoknak."

 

 

Felszentelték
Az idén véget érő hatéves egyházkormányzati ciklus utolsó közgyűlése hét lelkipásztor felszentelésével ért véget a kecskeméti református templomban.
A felszentelt lelkészek:
a Bács-Kiskunsági Egyházmegyéből Kókai Géza, Tiszakécske, Szikszai Szabolcs és Vass Réka Adrienn, Kecskemét;
a Budapest-Déli Egyházmegyéből Rápolty Dávidné, Budapest-Kelenföld, valamint Sepsi Krisztina;
az Északpesti Egyházmegyéből Virág Balázs, Biatorbágy;
a Vértesaljai Egyházmegyéből Zsengellér-Kekk Edina Ildikó, Vereb.


Mindig jel
Bogárdi Szabó István püspök a felszenteléssel összefüggésben úgy fogalmazott:
„A mai napon, szokás szerint, lelkipásztorokat bocsátunk ki és szentelünk a szent szolgálatra. Ez is mindig jel, Isten hűségének a jele, hiszen azt éljük át ilyenkor, hogy az Úr gondoskodik népéről, pásztorokat ad, hogy az evangéliumhirdetés szolgálatában a hit és az ige által vezessék az Ő népét. De tegyük hozzá, felszentelendő lelkipásztoraink maguk is jel, akiknek fényeskedniük kell, mint az égen a csillagoknak. Buzdítjuk és bátorítjuk is őket, hogy soha nem csüggedve, igaz szívvel, jó hűséggel szolgáljanak elhívó Uruknak, egyházunk közösségében." 


 

Beszámolónk a Dunamelléki Református Egyházkerület közgyűléséről:

Fogyás és gyarapodás 

Idén véget ér a hatéves egyházkormányzati ciklus, melynek utolsó közgyűlését Kecskeméten, a 450 esztendős fennállását ünneplő kollégiumban tartotta a Dunamelléki Református Egyházkerület november 6-án. Bogárdi Szabó István püspöki jelentésében - a többi közt - a választások komolyságáról, az elmúlt időszak eredményeiről, az anyagi helyzet megszilárdulásáról, és az új gyülekezetek gyarapodásáról szólt.