Ötven éve konfirmáltak

Ötvenéves konfirmandustalálkozót rendeztek a Dunaszentgyörgyi Református Egyházközségben.

Ötven esztendeje, hogy huszonöten álltak az úrasztala körül és tettek fogadalmat hitükről, így válva teljes tagjaivá a református anyaszentegyháznak. Az 1964–ben konfirmált fiatalok 2014. október 19-én találkozóra gyűltek össze a dunaszentgyörgyi református templomban. A kilencedik alkalommal megrendezett találkozóra a református egyházközség jóvoltából kerülhetett sor. Az ünnepi összejövetelen tizenhárman vettek részt. Volt, aki betegség, volt, aki egyéb elfoglaltság miatt maradt távol, és sajnos vannak, akik már nincsenek az élők sorában.

Akik eljöttek, újra átélhették az Istenünktől kapott szép, megható pillanatokat. A délelőtti istentiszteleten Rácz József esperes hirdette az igét, és az ötvenedik évforduló alkalmából emléklappal ajándékozta meg a testvéreket. Az emléklapon a következő ige olvasható: „Magasztallak, Uram, a népek közt, zsoltárt zengek rólad a nemzetek közt, mert szereteted az égig ér, hűséged a magas fellegekig.” (Zsoltárok 57, 10-11.) Az esperes prédikációjában kérte Isten áldását életükre.

Ezután Dömötör Endre imádsággal emlékezett az elmúlt ötven esztendőre. A helyi református kórus magasztos éneke is áldásként szólt és töltötte meg szívüket-lelküket gyönyörűséggel. Végül az istentisztelet úrvacsora-vétellel zárult. Ezt követően a találkozó résztvevői temetőben emlékeztek meg az elhunyt társaikról egy-egy szál virággal, valamint koszorút helyeztek Pánczél Zoltán nagytiszteletű úr sírjára. E szép, bensőséges találkozót közösen elfogyasztott ebéd tette felejthetetlenné.

Sólya Veronika