Református udvar a Völgyben

„Van, aki szeret utazni, van, aki nem. Van, akinek kínszenvedés elhagyni faluja határát, másnak viszont ki sem hűl húzogatós táskája kereke. Abban viszont mindannyian megegyezhetünk, hogy az élet maga is nagy utazás..." - e szavakkal invitálnak a taliándörögdi református udvarba az idei Művészetek Völgye idejére.

A dunamelléki reformátusok július 25., péntektől egészen augusztus 3., vasárnapig várják a látogatókat az Átutazónába, ahol a taliándörögdi református templom, a kert és a kántortanító háza hármasságában az utazást mint életeseményt élhetik át a betérők fotók, kisfilmek, előadások és beszélgetések útjelző táblái között. A képzeletbeli, mégis minden érzékszervet megmozgató utazás izgalmai közben megpihenni is lehet a mesesátorban, a kántortanító házában vagy az öreg körtefa alatt, ahol szabadtéri irodalmi kávéházba csöppenhetnek a látogatók.

Újdonságok
Az idei Művészetek Völgyében tíz nap alatt mintegy 1000 program zajlik majd 52 helyszínen. A látogatók 166 kereskedő portékája közül válogathatnak, felfrissülésükről pedig 64 vendéglátóhely gondoskodik. Idén meghirdetik az ún. „kék abrosz programot" is: a kék színű terítőkkel letakart asztalokon helyiek készítette tartós vagy friss élelmiszereket kínálnak a házak udvarán, amelyek közül sok idén is nyitva áll majd a látogatók előtt. Ismét közlekedik a Völgy látogatóit ingyenesen szállító csigabusz is, amely de. 10-től éjjel 2-ig rendszeres időközönként szállítja az utasokat egyik program helyszínéről a másikra.

A református udvar garantáltan a Művészetek Völgye egyik legszínesebb és legsokoldalúbb udvara lesz, amelybe akkor is érdemes betérni, ha épp nincs konkrét program, hiszen egész nap pezsgő társasági élet zajlik a tailándörögdi református templom kertjében. Ne hagyják ki, hiszen ahogy a szervezők mondják: ideiglenesen vagyunk mindenhol: a földön, az életünkben, még a Völgyben is - átutazunk a zónán, az életen. 

Korábban is jártunk a Völgyben:

Elrejtett szeretet

Csenddé lett

Hulló körte, vakolat, áldás

Ékszerbe zárt istenélmény